Få styr på hjemmekontoret - 6 uundværlige køb

I disse meget moderne og digitale tider så er der rigtig mange, der er begyndt at arbejde hjemmefra i stedet for at møde op på et kontor hver dag. Det kan nemlig være mere fleksibelt i forhold til at få hverdagen til at fungere, og det er der jo mange, som sætter meget pris på.

Men hvis det rent faktisk skal fungere at arbejde hjemmefra, så er det også vigtigt, at man har de rette rammer til det. Der er nemlig nogle helt essentielle ting, man skal have styr på, hvis det skal fungere at arbejde derhjemme - særligt hvis det er lidt nyt for en, at man rent faktisk skal stå for alle tingene til hjemmekontoret helt selv. Så herunder kommer der altså 6 bud på uundværlige køb til hjemmekontoret.

Den rette kontorstol

En ting, som med sikkerhed er uundværlig, uanset hvilken form for hjemmekontor der er tale om, er selvfølgelig kontorstolen. Når man sidder på et kontor derhjemme og arbejder dagen lang, så kan det have konsekvenser, hvis man ikke også har gjort noget for at sidde ordentligt, når man arbejder. Kroppen har nemlig ikke alt for godt af bare at sidde i den samme position i så mange timer, som man typisk arbejder i, og derfor bør man også gå efter en ergonomisk kontorstol, der giver den optimale støtte til kroppen.

Heldigvis er der et stort udvalg af billige kontorstole, som man kan kigge nærmere på, hvis man ikke vurderer, at man i øjeblikket har en kontorstol på hjemmekontoret, som giver den støtte til kroppen, som man rent faktisk har brug for at fungere på sin hjemmearbejdsplads.

Hævesænkebordet

I forlængelse af førnævnte tip er der også endnu et møbel til hjemmekontoret, som kan være med til at sikre ergonomien, så man ikke ender ud i en masse uheldige skader. Her drejer det sig altså om hævesænkebordet, som altså kan være en ganske fin løsning, hvis man endnu ikke har fundet sig et godt bord til kontoret.

Det, som adskiller hævesænkebordet fra andre borde, er selvfølgelig, at bordet har denne hævesænke funktion, som gør, at man kan stå op og lave sine arbejdsopgaver, hvis det er det, man føler for en gang imellem, men man kan også sagtens bare sidde ned, hvis det fungerer bedre. Pointen er altså bare, at man kan udskifte sine arbejdspositioner på sit hjemmekontor, hvilket er noget, som kroppen har rigtig godt af.

Opbevaringskasser for det praktiske overblik

Når man arbejder derhjemme, kan man ret hurtigt komme til at stå med en masse dokumenter og ting generelt, som bare ligger og flyder over det hele. Og rod er altså ikke alt for godt, hvis man gerne vil have et klart hoved og være produktiv, så derfor kan det være en rigtig god ide at investere i nogle opbevaringskasser, så man altid forholdsvis hurtigt kan sørge for, at det hele bare spiller.

Så kan man selv vurdere, om den enkelte opbevaringskasse skal opbevare noget helt specifikt, eller om man mere bare bruger kasserne til at skabe nogle rene linjer og få rodet væk.

Printer og printerpatroner

Det er måske ikke altid, at man lige printer så meget ud, som man måske gjorde engang, fordi de fleste, der arbejder hjemme også har ret god mulighed for bare at sende dokumenter og den slags elektronisk i stedet for rent faktisk at printe det ud. Men det er alligevel de færreste, som aldrig nogensinde får brug for en printer, og derfor er det altså også et must at have en printer på sit hjemmekontor.

På den måde skal man aldrig stå i en stressende situation, hvor man pludselig ikke kan printe et vigtigt dokument ud. Man kan desuden også lige tage højde for, at det også er nødvendigt med både papir og printerpatroner på lager, da printeren selvfølgelig ikke er meget værd, hvis man ikke har noget at printe ud på og med.

Planter - for mere liv

Det virker måske umiddelbart som om, at planter er fuldstændig nødvendige på hjemmekontoret - men det kan stadig gøre en ret stor forskel i forhold til det miljø, man arbejder i. Så hvis man er typen, der har nemmere ved at motivere sig selv og koncentrere sig, hvis man også har nogle rare omgivelser, så kunne det sagtens give mening at kigge på nogle planter.

Det, der gør, at netop planter egner sig rigtig godt til indretning af kontoret, er, at planter giver en form for liv, som intet andet kan på samme måde. Planter er jo liv, og derfor er det også den effekt det giver, når man indretter sit hjemmekontor med planter.

Netop et hjemmekontor kan desuden også nemt komme til at blive meget praktisk, fordi det jo netop er er et rum, hvor man skal kunne arbejde, men der er helt sikkert nogle fordele ved at gøre rummet mere livligt, så man ikke kører fuldstændig død i de arbejdsopgaver man har. Det er i hvert fald noget, som nok vil kunne gøre det mere motiverende for mange.

Motiverende plakater, billeder eller dekorationer på væggene

I forlængelse af at planter kan være rigtig fine at indrette sit hjemmekontor med, fordi de motiverer og skaber liv, så kan man også overveje, om man lige skal bruge lidt ekstra tid på nogle andre indretningsdetaljer også, så man netop kan skabe det her rum, der er rart at være i, og hvor man ægte har lyst til at udføre sit arbejde.

Det er eksempelvis ret nemt at hænge nogle plakater eller billeder op på væggene. Det kunne eksempelvis være en plakat med et motiverende citat, hvis man tænker, at det er den slags, der vil holde en inspireret. Men for andre kan det også hjælpe rigtig meget at have billeder af familie og venner hængende, da man på den måde hele tiden bliver mindet om, hvad det vigtige i livet i virkeligheden er. Pointen er jo egentlig bare, at nogle fine dekorationer hist og pist kan gøre meget for den følelse, man har, når man befinder sig på hjemmekontoret.

Menu
Top